Projecte “Millora integral de la carn de porc a través d’estratègies productives a nivell de granja i eines innovadores, NIRS on-line dinàmic per la seva classificació, a nivell d’escorxador"
Aquest mes de setembre Mafrica finalitza el
projecte “Millora integral de la carn de porc a través d’estratègies
productives a nivell de granja i eines innovadores, NIRS on-line dinàmic per la
seva classificació, a nivell d’escorxador”. L'objectiu general d'aquest
projecte, és el de millorar la qualitat sensorial i nutricional de la carn de
porc, i assegurar-ne una producció regular i homogènia al llarg de l’any.
D’una banda, s’han implementat actuacions
concretes a nivell de genètica, nutrició i maneig, adreçades a millorar
globalment la qualitat de la carn en termes de contingut de greix intramuscular
i de la seva composició de greixos.
Per altra banda, s’ha abordat, la integració a
nivell d’escorxador d’una tecnologia dinàmica que permet la inspecció i la
classificació de la matèria primera. Aquesta tecnologia, basada en
espectroscòpia d’infraroig proper (NIRS), té per objectiu analitzar, en línia,
les característiques del producte de manera mínimament invasiva, possibilitant
d’aquesta forma la classificació de la producció en diferents categories.
La realització d’aquest projecte ha sigut possible
gràcies al finançament rebut per la línia d’ajuts “Ajuts a projectes pilot
innovadors en productivitat i sostenibilitat agrícola per part de Grups
Operatius”, que gestiona el Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca (DARP)
amb finançament propi i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.
Aquest estudi ha permès a Mafrica millorar la
qualitat de la carn i de la canal de la línia de Porc de Palou a través
d’estratègies productives a granja.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada